OpeningstijdenMaandag t/m donderdag 08.30 - 18.00. Vrijdag 08.30 - 20.30. Zaterdag 08.30 - 17.00

 

Duurzaam

Bloemenatlier de Tulp is gecertificeerd duurzaam bloemist volgens de barometer duurzame bloemist, niveau goud, SGS nummer 200901-012, in 2009 hebben wij het besluit genomen om onze bedrijfsvoering aan te passen aan de eisen van de Barometer Duurzame Bloemist.

 

De belangrijkste eisen waaraan voldaan moet worden zijn:

- inkooppercentage van bloemen en planten met certificaat MPS-A, Milieukeur, Biologisch/EKO, FFP of Max Havelaar/Fairtrade moet minimaal zijn voor niveau   brons 15 %, voor niveua zilver 30 % en voor niveau goud 50 %.

- alle afvalstromen gescheiden afvoeren

- verpakkingen uitsluitend van PP of zonder chloor gebleekt papier

- energiezuinige verlichting en apparatuur toepassen en energie registratie

- bloemen voorzien van verf, wax/was, glitters of lak mogen niet te koop aangeboden worden

- alle reinigingsproducten moeten chloorvrij zijn

Voor meer gedetailleerde informatie kunt u kijken op de site: www.barometerduurzamebloemist.nl

 

Hoe is het verder gegaan?

In 2010 heeft de eerste audit door SGS plaatsgevonden en werden we gecertificeerd volgens de Barometer Duurzaam Bloemist niveau Brons.

In 2012 vond de tweede audit door SGS plaats en werden we gecertificeerd volgens de Barometer Duurzaam Bloemist niveau Zilver.

in 2013 hebben we een extra audit door SGS aangevraagd en werden we gecertificeerd volgens de Barometer Duurzaam Bloemist niveau Goud.

Vanaf 2013 is ons streven niveau goud te behouden en om zoveel mogelijk  bloemen en planten met certificaat MPS-A, Milieukeur, Biologisch/EKO, FFP of Max Havelaar/Fairtrade in te kopen.

Op 16 april 2012 hebben wij de MVO-prijs van de gemeente Bergen op Zoom gewonnen. Voor ons een bevestiging dat we de ingeslagen weg moeten blijven volgen.

 

Waarom duurzaam ondernemen?

Wij zijn er van overtuigd dat we met z'n allen zuinig moeten zijn op onze Aarde. Wij doen dat door alle mogelijkheden die binnen ons bereik liggen, toe te passen. Bloemen en planten die gekweekt zijn met zo min mogelijk kunstmest en bestrijdingsmiddelen is van enorm belang voor de toekomst. En daarbij bloemen en planten die gekweekt zijn in Nederland dus met zo min mogelijk transport naar u.

Onze ervaring leert dat bloemen en planten met een milieu keurmerk niet duurder zijn!